10 hurtige med Casper Sobczyk

Hvad er god smag?

”Først og fremmest, så er god smag en individuel ting. For mig personligt handler det om enkelhed og samtidig eksplosion af smag. Dette afspejler sig både i min mad- og tøjstil samt i min personlighed. Jeg tror, at det er vigtigt at have en god balance mellem enkelhed og kompleksitet for at opnå den perfekte smagsoplevelse.”

 

Hvordan er smagsprofilen på din snaps, og hvilke retter vil du anbefale at servere den til?  

”Når det kommer til min snaps, er smagsprofilen sød, hvilket ikke er en normal ting for en snaps. Den smager af rabarber og stjerneanis, ligesom kongen af Danmark-bolsjer. Jeg synes, at den er god i cocktails og er særligt lækker kold uden noget. Jeg vil anbefale, at man nyder den enkeltstående og ikke parrer den med noget i desserter.”

 

Casper med Special Edition 1 - Rabarber & Stjerneanis

Hvis du skulle have 3 ingredienser med på en øde Ø. Hvilke skulle de så være?

 ”Hvis jeg skulle have tre ingredienser med på en øde ø, ville jeg vælge smør, hvidløg og chokolade.”

 

Hvilken proces har du fulgt for at udvikle og perfektionere opskriften på din snaps?

”Når jeg udvikler og perfektionerer mine opskrifter, tester jeg i hoved og røv. Jeg har eksperimenteret med alt fra mængden af sukker til hvor længe snapsen skulle ligge med rabarber og hvor meget stjerneanis, der skulle i, og hvor længe anissen skulle trække ud. Det er vigtigt at være tålmodig og teste forskellige kombinationer for at opnå den perfekte smag.”

 

Casper Sobczyk med Special Edition

Har du et god råd til hvis man vil lave sin egen snaps? Hvor starter man?

”Hvis du vil lave din egen snaps, skal du starte med en klar snaps eller vodka. Derefter kan du tilføje dine ingredienser og eventuelt sukker eller honning, hvis du vil have dine snaps til at være sødere. Jeg vil også anbefale at dele den klare snaps eller vodka op med forskellige gram af de forskellige ingredienser, indtil man finder den man bedst kan lide. Husk at snapsen skal stå koldt og mørkt, når de skal trække smag! ”

 

Hvordan vælger du de ingredienser, du bruger i dine opskrifter generelt, og hvordan kan man tilpasse denne tilgang til køkkenet derhjemme?

 ”Når jeg vælger ingredienser til mine opskrifter generelt, tager jeg altid højde for friskheden og smagen af ingredienserne. Jeg smager altid mine ingredienser, da smagen kan ændre sig i løbet af året. Jeg tror også på enkelthed i mine retter og univers og tilsætter kun de ingredienser, der virkelig bidrager til smagen.”

 

Casper m. S1

Hvilke andre ingredienser eller smagskombinationer vil du gerne eksperimentere med i fremtiden? Hvis du skulle lave endnu en snaps?

”Jeg vil gerne eksperimentere med kaffe og saltkaramel eller chokolade og orange i min næste snaps. ”

 

Hvordan kan man bruge snapsen i madlavning og bageopskrifter for at tilføje ekstra smag og dybde?

”Når det kommer til at bruge snaps i madlavning og bageopskrifter, har jeg haft stor succes med at tilføje det til marengs.”

 

Snaps i hånden på Casper

Hvordan vil du gerne inspirere folk til at udforske og eksperimentere med forskellige smagsoplevelser og ingredienser i deres madlavning og drikkevarer?

”Jeg synes det er vigtigt at udforske og eksperimentere med forskellige smagsoplevelser og ingredienser i deres madlavning og drikkevarer. Jeg tror, det er vigtigt at eksperimentere og tage risici, for det værste, der kan ske, er, at man må starte forfra. Ingen store kokke er kommet dertil, hvor de er i dag uden at eksperimenterer og fejle en gang i mellem.”

 

Hvis man nu kommer til at drikke hele din snaps og har lidt ondt i håret dagen efter, hvad vil du så anbefale som god tømmermændsmad?

”Hvis man skulle komme til at drikke hele min snaps og har lidt ondt i håret dagen efter, vil jeg anbefale at spise noget salt. Kroppen kan være i ubalance og have brug for at genoprette sit saltindhold. Personligt er jeg typen, der køber take away fra seks forskellige steder, æder, sover, vågner, æder, sover…”

Casper har udviklet en cocktailen "Kongen af Danmark"


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.