Guide: Sådan drikker du snaps og akvavit

Snaps og akvavit er traditionelle danske og skandinaviske drikkevarer, der normalt serveres i små glas til at ledsage en god frokost eller middag. Her er en grundlæggende guide til, hvordan man drikker snaps og akvavit:

Temperaturen:
Det er vigtigt at servere snaps og akvavit ved den rigtige temperatur. Hvad er så den rigtige temperatur? Temperaturen på snaps og akvavit deler vandene og hvis I spørger os, så er det helt op til dig, ved hvilken temperatur du servere den. Dog hvis man ønsker at opleve alle nuancerne i snapsen, vil vi anbefale at du serverer den ved stuetemperatur eller let kølig.

 

Valg af glas:
Traditionelt set serveres snaps og akvavit i små glas, der kaldes ”snapseglas”. Snapseglas er normalt omkring 4-6 cl store og er designet til at give en koncentreret smagsoplevelse. Hvis man er til snaps ved kølige temperaturer, anbefaler vi at købe med stilk, for at holde den kølig i længere tid.
 

Snaps eller akvavit:
For at vælge den rigtige snaps og akvavit, skal du overveje, hvilken slags mad, du serverer. Stærkere og krydrede snapse går ofte bedst i hånd med tungere retter, herunder hakkebøf og andre kødretter. Hvorimod mildere snaps og akvavit passer godt med lette retter.
 

Drikke teknik - Vinipper:
1... 2… 3… Nej, man behøver ikke drikke den hele på en gang. Faktisk får du meget mere ud af de forskellige smagsnuancer, hvis du bider den over. Tag et nip af snapsen eller akvavitten og derefter synke, tag en bid af maden herefter for at få den fulde smagsoplevelse.

Når du drikker snaps eller akvavit, skal du tage et lille sip ad gangen og lade den blive i munden i et par sekunder for at smage alle de forskellige smagsnuancer. Derefter kan du sluge og tage en bid af maden for at få en fuld smagsoplevelse.


Mad og snaps kombinationer:

Snaps og akvavit serveres ofte sammen med en række forskellige retter, og er ofte en del af det årlige påske- og julefrokostbord. Fisk, skaldyr og rugbrød er populære fødevarer at ledsage snaps og akvavit. Snaps og akvavit er dog også en fantastisk smagsgiver i diverse cocktails og drinks, og du kan finde forskellige opskrifter på cocktails her.

Skål!:
Traditionen tro, så skal man selvfølgelig huske at sige ”skål”, for at holde de skandinaviske kulturer i hævd!


Skriv en kommentar

Bemærk venligst, kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.